Orman Haftası'nda Ağaç Dikme Etkinliği

Okulumuz Öğrencileri Orman Haftası'nda Ağaç Dikme Etkinliğiyle Çevreye Katkı Sağladılar

22.03.2024 70

Bu yıl Orman Haftası'nı kutlamak adına İltekin İlkokulu'nda öğrenciler, çevre bilincini arttırmak ve doğaya katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiler. 3-B ve 3-D sınıfları öğrencileri, okul bahçesinde gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğinde bir araya geldiler.

Etkinlik kapsamında öğrencilere, doğanın önemi ve ağaçların yaşamımızdaki rolü hakkında bilgi verildi. Ardından öğrenciler, kendi elleriyle fidanları toprağa dikerek doğaya katkıda bulundular. Hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı bulan öğrenciler, çevre bilincinin önemini bir kez daha vurguladılar.

Okul Müdürü Ramazan ŞAHİN, etkinliğin çevre bilinci ve sosyal sorumluluk duygusunun gelişimine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin doğaya duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesinin okulun öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Etkinliğe katılan öğrencilerin heyecanı ve coşkusu, gelecek nesillerin çevreye daha duyarlı olacağına dair umut verici bir işaret niteliğindeydi.

Orman Haftası'nı çevreye duyarlılığı arttırmak adına bu gibi etkinliklerle kutlayan İltekin İlkokulu, öğrencilerin çevre bilinci konusunda farkındalık kazanmalarına ve doğaya olan sevgilerini pekiştirmelerine katkıda bulunuyor.