Sivil Savunma Tahliye Planı

İltekin İlkokulu Öğrencileri Deprem Tatbikatında Başarılı Bir Şekilde Tahliye Edildi

07.03.2024 72

İltekin İlkokulu Öğrencileri, Deprem Tatbikatı İle Tehlike Anında Güvenli Alanlara Yönlendirildi

İltekin İlkokulu, Sivil Savunma Tahliye Planı kapsamında bugün öğrencilere deprem tatbikatı yaptı. Tatbikat, saat 10.10'da okul zilinin çalmasıyla başladı. Tatbikat kapsamında öğrencilere, deprem anında güvenli alanlara nasıl yönlendirileceği ve nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikat sırasında ilk olarak çök kapan tutun prosedürü uygulandı. Daha sonra sırayla üst kattaki sınıflar öğretmen kapısından, giriş katındaki sınıflar ise öğrenci kapısından çıkartıldı. Sınıfların sırayla tahliye edilmesiyle öğrenciler, okul bahçesinde toplandı.

Okul müdürü, öğrencilere topluca hitap ederek deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere, deprem sırasında sakin olmaları ve öğretmenlerin talimatlarını dikkatle takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İltekin İlkokulu yönetimi, öğrencilerin güvenliği ve deprem anında doğru davranış biçimlerini öğrenmeleri için düzenli olarak bu tür tatbikatların yapılacağını belirtti.